torsdag 22 november 2012

NÅGON VILLIG ATT HJÄLPA?

Sprang runt hos lite guldsmeder imorse.
Usch, det är så svårt... Jag vill ha en "flickig", traditionell vigselring med en stor diamant och flera små utmed ringen. Jag förstår att diamanterna jag kikar på är av typen "brilliant", annars måste man lägga på en del nollor!? Önskar någon kunnig kunde hjälpa mig, tycker det känns lite fel att lita blint på vad försäljare i butiker säger... Jag vet att man kan få en riktigt stor sten till ett bra pris om den har någon "svart prick" i sig!?
Fasiken, hur lång tid ska sånthär ta? Kan jag gå någon kurs!? :) (menar faktiskt lite halvt seriöst haha)


Tror ni det kan skilja mycket i pris mellan olika butiker?
Jag bryr mig liksom inte om någon speciell designer, och då ligger väl det mesta på ungefär likadana priser!? Konkurrensen är väl hård även hos guldsmeder? Jag bryr mig inte om fem tusen upp eller ner hos olika smeder, det är ju en ring jag ska bära resten av livet med stolthet. För det kan väl inte skilja 10-15 tusen hos olika butiker!?

Idag fastnade jag mest för nedanstående ring. 0,5 på den stora stenen och de små tillsammans på 0,3. Vad tycks? Obervera att jag kommer göra min ring i vitguld och ej i rött/gult som på bilden, dessutom är ringen jag provade alldeles för stor kring fingret... :)
Fast är den inte lite "manlig" denhär ringen? Den känns lite för fyrkantig?


2 kommentarer:

  1. Hej! Jag har just köpt en likadan ring i vitt guld ( fast mindre carat...) på jemp guld i kungsör. De har jättebra priser, men då har jag bara jämfört i köping och kungsör. De har bra kunnig personal, som jag kände inte bara var ute efter att sälja! Mitt tips är att kolla deras hemsida :-) // Karin

    SvaraRadera
  2. Harrywinston.com har en bra guide som berättar vad det är man ska titta efter när man väljer diamatring :)

    SvaraRadera