torsdag 9 februari 2012

VINKLAD VÄRLD

Sitter och käkar frukost framför tvn när hemska Malou med "Efter Tio" kommer på. Det ska handla om skönhetsoperationer och de visar ett snabbt klipp på vad programmet kommer handla om:
De tar upp fem hemska exempel när folk åkt till Thailand, Polen med fler östländer och fått katastrofala resultat. Sen ska det komma två tjejer (varav den ena såklart är mediakåta Linda Rosing) och tala om att "problemet ligger hos insidan hos kvinnor som gör skönhetsoperationer".

Ja, såklart att man har något slags problem om man är så desperat efter större tuttar att man slänger sig iväg till typ Vitryssland med 10 000 i plånboken. Men det är väl en helt annan diskussion än allmänna skönhetsindustrin?

Men varför tar inte "Efter Tio" med några kvinnor som haft bröstcancer och fått implantat när de opererat bort sina bröst? Eller den tjejen som kanske aldrig utvecklades i takt med det normala, som aldrig fick bröst och till slut i nästan skam gjorde bröstimplantat men som mådde sååå mycket bättre efteråt? Varför får man inte höra några andra åsikter?

Måste man må så jääävla dåligt, ha så kasst självförtroende för att ha gjort fettsugning eller bröstimplantat?
OCH vaför är det klassat som så jäkla fel!?

Tycker det är så trist att man nästan aldrig kan göra en rättvis skildring av heta ämnen i media. Sanningen är att vi i samhället "tilldelas åsikter" genom media, men få inser detta. Tidningar, tvprogram osv styr vad vi ska höra samt läsa och ger oss undermedvetet den åsikten de vill att vi ska ha.

Tacka vet jag "Hem till Gården" som snart blir min räddning... :)

1 kommentar: