söndag 13 maj 2012

AKTIVITETER I STOCKHOLM

Behöver ni tips på aktiviteter? Vad man kan göra i sommar i Stockholm? Kika på vad vi ska hitta på och få inspiration :)

Nu har vi gjort klart "sommarschemat" :) Haha, låter kanske lite fyrkantigt med all planering, men det är en härlig känsla att slippa "ledighetshetsen". Vi kan ju faktiskt redan nu säga att det blir en toppensommar :) Vi kommer iaf inte se tillbaka på sommaren -12 och tycka att vi förspillde tiden.


Efter några dagars detektivarbete har vi (läs jag) hittat följande kul aktiviteter:
 - Skansen samt Skansen akvariet. Vi ska ta med oss picknick och mysa i en av backarna.

 - 
Klara Soppteater. Detta är inplanerat två dagar då jag börjar jobba 15. Stockholms stadsteater har sopplunch varje dag mellan 12-13, med plats för ca 70 pers. Samtidigt spelas en teater på scenen! Man sörplar soppar, snackar och får underhållning :)

 - Åka luftballong över city!


 - 
RIX FM Festival, vi ska även på på Summerburst. Basse får ju gratis biljetter till de flesta musikfestivaler genom sitt jobb. Vi ska såklart även gå på Pride-festivalen!

 - 
Svartklubben. Detta är en restaurang där allt sker i absoluta mörker. Sång och underhållning, maten och ja, allt sker i mörker. Vill man tex på toa osv får man ropa på servitriser som leder en ut till ljuset/entren där toaletter finns. Paketpris mellan 545- 1250:- per person inkl mat och underhållning

 - Åka ut till 
Fjäderholmarna. Detta är en ö som ser ut som typ hos "Emil i Lönneberga", de har två teaterscener och flertalet små restauranger. Vi ska ta med oss egen picknick och eventuellt se en teaterföreställning i sommar. Det tar ca 15 minuters färd med båt från city.

 - Guidad tur på 
Drottningholms slott. Såklart tar vi med oss liten lunch att fika. Sitta och njuta i den vackra miljön.

 - Åka 
Skyview över Globen. 

 - 
Bowla och spela biljard, det finns massor av ställen i stan.

 - 
Pistolskytte på "The Target". Finns olika paket, vi tar det något av de billigare där man får provskjuta tre pistoler :)

 - 
Fjärilshuset i Hagaparken.

 - 
Tekniska museet, prova 4D bion där inte bara stolarna rör sig. Det är ljuseffekter, det blåser och kan även regna en skvätt i biosalen :)

 - Guidad tur på 
Långholmen. En mysig ö, stadsdel där vi även kommer ta med oss en picknick. Kanske grilla?

 - 
Gröna Lund såklart!! Weii!!
 - Sunday afternoon tea på Grand Hotel. Lyxigt och fint. Den exklusiva miljön kan nog bota vilken bakfylla som helst.

Såklart kommer det vara massor av aktiviteter i Kungsträdgården. Där kommer vi nog hänga mycket!! Det är nästan alltid olika teman, små festivaler och dylikt. Dessutom är det flera temadagar i stans olika parker, det brukar vara olika matteman där man får provsmaka mat osv :)

En av förra sommarens ljumna sommarkvällar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar