onsdag 8 augusti 2012

LAPPSJUKA

Det händer inte alltför mycket här. Igår "gjorde vi" södra delen av ön. Vi såg allt man kan se, men det va inte direkt intressant. Öland är otroligt turistanpassat med fina toaletter utmed vägarna, max fem minuter ifrån vararandra. Även informationsskyltar sitter max med en kilometers avstånd.

Men all turistinformation är väldigt överdriven, ta tex beskrivningen av Mörbylånga:
"...de vackra kullerstenstorget och samhällets rätvinkliga gator ger en känsla av stad i miniatyr. Ett unikt tillfälle att förflytta sig bakåt i tiden..."
Ehh, nee inte direk!? Det va tre gator småstad... Båstad och Lysekil är vad man kan kalla "unika städer" där det är vackert att promenera runt. Annars finns det lite runstenar och gravhögar att titta på. Vi gick upp i Långe Jan (hög fyr på sydsidan) och promenerade på Alvaret, men de va inget speciellt... Det är speciell natur här på ön och jag kan tänka mig att man som fågelskådare är lyrisk.

Idag ska vi besöka norra sidan av ön, där ska det finnas lite mer. Men sedan åker vi till Kalmar och tar in på hotell-. i ska besöka Kalmar Slott och se människor stan ;)

Idag har vi bl.a.:

Krypit in i en hage och träffat nyfikna vänner.

Sett massor av gravplatser från förr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar