tisdag 30 oktober 2012

BOTOX ANSIKTSBEHANDLING

Först ut är...

...BOTOX!!

Detta underbara ämne som trollar bort rynkor, höjer ögonbryn, öppnar ögon... Du kan forma och skulptera i nästintill oändlighet eftersom Botox kontrollerar (förlamar) musklerna i ansiktet.
Dagen du injicerar kommer du inte se någon större skillnad, det tar ungefär 4 dagar tills du ser det klara resultatet. Har du otur kan du få något minimalt blåmärke av nålsticket, men annars finns det inget som "avslöjar" dig :) Timman efter behandlingen kan du vara lite svullen och röd, men detta är snabbt övergående.

Det är viktigt att du går till en erfaren läkare/sjuksköterska, gå efter rekommendationer!
Det kan bli visuella katastrofer om du går till en oseriös/mindre erfaren behandlare. Eftersom Botox verkar flera månader är det viktigt att det blir rätt. Om man lägger fel eller lägger för mycket Botox kan man drabbas av en okontrollerad förlamning, tex huden omkring ögat kan bli hängande, mungipan blir hängande osv. Detta har aldrig hänt mig eller någon jag känner, så det är ovanligt - men det händer.
Sök om kliniken på nätet, se vad andra säger. Men återigen, gå på rekommendationer!

Injektioner kan utföras av såväl läkare som sjuksköterska, i mitt exempel nedan är behandlaren en läkare och tituleras således därefter. Såhär går det till när man lägger Botox:


1. Fyller i en hälsodeklaration. Du får berätta om dina tidigare erfarenheter samt fylla i en utförlig deklaration.

2. Du blir fotad.
Läkaren tar närbilder av de områden som ska behandlas samt helhetsbilder av ansiktet. Detta för att du ska kunna jämföra före och efter.
Tips: Be att få bilderna mailade, det är väldigt kul att själv kunna se skillnaden!


3. Läkaren ber dig rynka på pannan och kisa med ögonen, 
detta för att få se vart han ska lägga nålsticken på just dig.


4. Ni pratar genom förväntningar, läkaren utgår från dina önskemål och berättar vad som är realistiskt att önska och uppnå. Allt följer dina ideér, en läkare ska följa dina tankar - inte leda dig. Det är av stor vikt att läkaren har etik, så han kan hejda dig om du "vill för mycket". En bra läkare motiveras inte av pengar i ett estetiskt yrke som detta.


5. Läkaren visar vad han ska utföra, hur han utför allt och varför han gör som han gör :) 
Han visar dig hur musklerna fungerar och vad som faktiskt kommer hända med dessa när han injicerat Botox.
Tips: Detta är bra för de som är lite nervösa inför ingreppet!


6. Läkaren ritar upp var han planerar lägga injektionerna. 



Rynka och vecka :)
 


5. Desinfekterar. 
Du blir tvättad med en bomullstuss.

6. Då kör vi!
Du får ligga ner, vara avslappnad medan läkaren injicerar.
Tips: Tycker du det är obehagligt kan du be läkaren berätta något medan han arbetar.

Det gör inte ont, det sticker till lite precis när nålen går genom huden men i övrigt känns det knappt. Runt ögonen, under och vid sidan av sticker det lite extra eftersom huden är så tunn...


Denhär biten är inte kul. Under ögat svider lite... Men det gör inte så ont som det ser ut :) Jag är bara tvungen att ligga helt avslappnad.

Shoot it up :)


Här ser ni svullnader i pannan efter injektionerna. Även en röd prick vid kråksparkarna syns. Nu börjar läkaren rita inför mina kindinjektioner men mer om detta i ett annat inlägg :)


7. Du får kika på det klara resultatet.
Har du frågor eller funderingar ang. resultatet är det dags att tala ur skägget :)
8. Eventuell fotografering. När du godkänt och känner dig nöjd dokumenterar läkaren resultatet med bilder. Eftersom man inte ser skillnad direkt efter en Botox behandling brukar man vänta med "efter"-bilderna till återbesöket.

Du ska alltid vara välkommen på ett kostnadsfritt återbesök. Det är svårt att få ett helt perfekt resultat (även om jag vart med om det flera gånger) endast efter ett besök. Vanligtvis återvänder man till kliniken efter två veckor för att "fixa till", dvs lägga minimalt med komplettering för att få symetri på resultatet.

Jag går alltid till Laser Center i Solna centrum, Stockholm. Även vänner från Göteborg har åkt tur och retur endast för att besöka kliniken. Grundaren och behandlande läkare heter Jean och jag kan varmt rekommendera honom, en man med ypperlig estetiskt sinne. Han är en naturlig och trivsam person, det känns avslappnat och trivsamt att besöka hans klinik. Övrig personal har funnits på plats sedan starten 2004, och det känns tryggt att personalen numer "känner" mig och min kropp. Eller så läser de bara på jäkligt noga inför varje kund ;)
Jean är väldigt etisk och har ett par gånger fått mig att tänka om mina injektioner. Han har alltid full rulle, klinikens kalender är fullbokad fem dagar i veckan men ändå lyckas han alltid trolla in mig med kort varsel.
Du kan lugnt låta Jean och hans kollegor ta hand om dig.

4 kommentarer:

  1. Evelina! Du är så himla vacker. Seriöst. Jag tycker verkligen att du är världens vackraste kvinna. Sånt där behöver INTE du, verkligen inte. Önskar att jag såg ut som du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näää klart ingen kvinna behöver sånthär skräp (som det egentligen är), men det är så vansinnigt kuuul :)

      Radera
  2. Hej,

    Har han gjort dina läppar också? Ser jättefint ut!

    Mvh
    Victoria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej vännen! Ja, men jag gjorde inget med läpparna denna gången... Det är så fult när just läppar ser onaturliga ut!! :) kramar

      Radera